Shockwavetherapie

Met shockwavetherapie verdwijnt chronische pijn snel en langdurig.

Schokgolven (shockwaves) zijn een bekend verschijnsel: als een vliegtuig door de geluidsbarrière gaat ontstaat een schokgolf die door de lucht wordt geleid en de ramen laat trillen. De golven uit het shockwaveapparaat zijn hiermee te vergelijken.

Shockwaveapparatuur wekt schokgolven op met relatief veel energie. Deze schokgolven worden met een behandelstuk op de pijnlijke plek in het lichaam afgegeven. De energierijke golven verplaatsen zich door het lichaam naar de locatie van de aandoening en worden in het pijnlijke weefsel opgenomen. Het lichaam reageert door het vrijmaken van herstelstimulerende stoffen. Sommige stoffen bootsen een milde ontstekingsreactie na, andere stimuleren het herstel van het weefsel en verbeteren de doorbloeding op de plaats van de aandoening. Beide reacties hebben een snel weefselherstel tot gevolg.

Al na vier tot vijf behandelingen merkt u het resultaat van de shockwavetherapie. Bewegen gaat makkelijker en de chronische pijn blijft weg.

De resultaten van shockwave zijn wetenschappelijk aangetoond. In het buitenland wordt de methode veel toegepast in de orthopedie en de sportgeneeskunde.

Alle behandelingen