Manuele therapie

Manuele therapie noemt men in de volksmond ook wel ‘kraken’.

De therapie is niet gevaarlijk omdat de bewegingen altijd voorzichtig worden uitgevoerd; meestal hoort men dan ook geen gekraak. De effecten van de therapie kunt u meestal direct merken: uw mobiliteit verbetert en de pijn neemt af. Hierdoor kunt u optimaal herstellen.

De mens beweegt in bewegingsketens en als er ergens in een keten een blokkering is gekomen dan kan de hele keten daar last van hebben. Vandaar dat u bijvoorbeeld bij een blokkering van uw nek last van uw elleboog kunt hebben. De manueel therapeut kan met specifieke technieken deze blokkeringen in gewrichten opheffen en de houding en bewegingen verbeteren.

Manuele therapie wordt bij ons gegeven door een fysiotherapeut die na zijn opleiding een aanvullende opleiding heeft gedaan voor manueel therapeut. Daardoor kunnen wij na het herstellen van de bewegingsketen de spieren en banden eventueel behandelen met massage en rekoefeningen omdat deze meestal ook hebben geleden van de verslechterde functie van bijvoorbeeld de arm, het been of de rug.

Onze manueel therapeut is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT), een onderdeel van het KNGF.

Alle behandelingen