Fysiotherapie

Met fysiotherapie behandelen we door massage, oefeningen en hulpmiddelen uw klachten van het houdings- en bewegingsapparaat en geven we een beweegadvies zodat u beter kunt functioneren in het dagelijks leven.

Fysiotherapie kan worden ingezet bij een breed scala aan problemen zoals rugklachten, nekklachten, schouderklachten, bekkenbodemklachten, bij artrose van of revalidatie na een nieuwe knie of heup en bij het begeleiden van mensen met COPD, Parkinson en vaatlijden.

Eigenlijk zijn wij bewegingsspecialisten: we helpen u weer of beter te gaan bewegen.

Bij de eerste afspraak houden we een vraaggesprek over uw klacht(en) en doen we een lichamelijk onderzoek. We bespreken de diagnose en als de fysiotherapeut en u het eens zijn geworden over het behandelplan kunnen we verschillende therapeutische technieken toepassen:

  • oefentherapie: mobiliseren, rekken, spierversterken
  • passief mobiliseren van gewrichten
  • massage: bindweefselmassage, lymfedrainage
  • elastisch en medical tapen
  • dry needling
  • shockwave
  • fysiotechniek: electro-, kortegolf- en ultrageluidtherapie, warmte- en koudetherapie

Aanvullend geven we u voorlichting en advies om u klachten te helpen oplossen en voorkomen.

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met Parkinson, COPD en vaatlijden. Al onze therapeuten zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en volgen regelmatig bij- en nascholingen waardoor onze kwaliteit gewaarborgd blijft. Een aantal gespecialiseerde therapeuten is aangesloten bij het ParkinsonNet, ClaudicatioNet en COPDNet.

We hebben wekelijks overleg met alle huisartsen in Scherpenzeel. Door ons lidmaatschap van het Welzijnsteam en onze praktijk in Het Foort hebben we direct contact met andere zorgverleners waardoor we sneller en effectiever hulp kunnen verlenen.

Alle behandelingen