Dry Needling

Met Dry Needling laten we spierverhardingen, zogeheten myofasciale triggerpoints, ontspannen door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.

Een spierverharding is een hard aanvoelende plek, een knoop in een spier, die naast een lokale drukpijn ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken.

Het inbrengen van het naaldje voelt u niet of nauwelijks.

Als de spierverharding wordt aangeprikt kan het zijn dat de spier kort aanspant. Dat gaat zo snel, dat u meestal even schrikt, soms kan dat wat pijnlijk aanvoelen. Als u daarbij uw bekende pijn voelt, dan is de kans zeer groot dat het een positief effect oplevert. De spier wordt soepeler, de bewegelijkheid vergroot en de pijn kan al direct minder zijn.

Soms voelt u dat u het warm krijgt en zelfs een beetje gaat transpireren. Sporadisch komt het voor dat u zich een beetje naar voelt. Niet om u daar zorgen over te maken, dit verdwijnt ook snel weer.

We gebruiken dry needling vooral bij klachten waarbij spieren (vaak al langdurig) gespannen zijn en pijnklachten geven, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, lage rugklachten en tennisellebogen.

Alle behandelingen